Katrine Karlsen

Katrine Karlsen er i dag seniorrådgiver i Initiativ for etisk handel (IEH), Nordens ledene ressurssenter for bærekraftig handel og ansvarlige leverandørkjeder. IEHs medlemmer erkjenner at bedrifter bidrar til dårlige arbeids- og miljøforhold gjennom sine leverandørkjeder. Enda viktigere; de ønsker å ta ansvar gjennom å respektere menneskerettigheter, unngå korrupsjon og negativ miljøpåvirkning – både i egne operasjoner og i leverandørkjeden. Bedriftenes rolle for verdens miljø- og sosiale forhold er av verdenssamfunnet anerkjent som sentralt, og derfor blitt en viktig del av i FNs bærekraftsmål. IEH bistår mange kjente og ukjente aktører i norsk og nordisk næringsliv.

Bærekraftig handel: norske virksomheters rolle og mulighet i den globale dugnaden

Katrine har bakgrunn som etisk handelskoordinator, produktutvikler og innkjøper i Eurosko. I dag jobber hun med flere av Norges og verdens største næringslivsaktører for å utvikle og implementere bærekraftige forretningsmodeller som vil definere fremtidens handel. Å drive business på en bærekraftig måte er ikke lenger «nice to do – det er need to do».

I 2015 ble verden enige om 17 bærekraftsmål alle land, virksomheter og enkeltpersoner må samle seg om for å oppnå innen 2030. Allerede 2. august i år hadde vi brukte opp de naturlige ressursene jorden klarer å fornye i løpet av et år. Jordens regnskap går ikke opp. Virksomheter i alle bransjer er avgjørende for å rette opp i dette overforbruket. «Business as usual» er ikke lenger et alternativ. I den globale dugnaden vi må gjennomføre er det muligheter for økt innovasjon, konkurransefortrinn og lønnsomhet.

Hotellet

I år blir Kjøpesenterkonferansen holdt på Clarion Hotel Energy- Stavangerregionens største og mest spennende konferansehotell – the New Energy of Stavanger!

Messe

Bestill plass nå og møt kunder og leietakere under messen